Guardia Civil

I går körde jag till Alicante två gånger samma dag. Det är inga problem med färden till och från Alicante, för det är motorväg hela vägen.
Vid andra vändan blev jag stoppad av Guardia Civil innan jag hann komma upp på motorvägen. Det var en rutinkontroll. Den ene polisen, med buskig mustasch, gick runt och spanade efter något att anmärka på. Ni kan tro att han tog god tid på sig. De här gamla ”francogubbarna” känner sin makt så det är inte lönt att ens försöka skynda på dem.
Allt var grönt tills francogubben fick syn på nummerskyltarna. Någon hade tydligen lånat vår inhyrda släpkärra och satt dit en skylt med andra siffror och bokstäver, utanpå vår skylt. Det var  inte samma nummer på buss och släpkärra. Då blev det liv i gubben. Hans spanska riktigt smattrade ur munnen på honom. Tyvärr finns inte engelskan som språk i vissa grupper i Spanien. ”Vår polis” var ett lysande exempel. Därför blev det otäckt ett ögonblick.
Som väl var fick jag tag i firman som hyr ut buss och släpkärra till oss, så man översatte och förklarade. Jag skruvade bort den felaktiga nummer skylten och den rätta kom i dagen. Naturligtvis skulle jag ha varit uppmärksam på skylten, men vi har kört med samma kärra i fem veckor, så jag hade ingen tanke på att någon bytt skylt. Allt löste sig till slut, men vi blev fördröjda med 25 minuter.
Så kan det gå i Spanien, när man träffar på Guardia Civil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s