Spansk sjukvård

Idag fick jag träffa på Spansk sjukvård. Anledningen var att en envis hosta hade drabbat mig. En gäst med sjukvård i släkten förslog mig att söka läkare. Jag stal då någon timme för besök hos läkare i Vera, den närliggande staden. Läkaren undersökte mig, varvid han satte sig vid datorn och började skriva. När han var färdig hade jag recept på antibiotika i min hand. Jag förmodar att det var starka grejor för jag fick förhållningsorder att absolut inte ”överdosera”. Det ska bli intressant att se, eller rättare känna verkan av dessa dunderpreparat.
Det mest intressanta är min jämförelse mellan Svensk och utländsk sjukvård! I Spanien och Danmark tar en erfaren läkare mot den sjuke och gör en första prioritering!
I Sverige kommer en läkare och undersöker den sjuke, först när det är riktigt allvarligt – i bästa fall. Normalt kommer en ”sjuksköterska” med en pärm i handen och försöker ställa en diagnos. Det är i sanning skrämmande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s