Golfspelets tre allvarligaste tidstjuvar

Jag ska här kort beskriva de tre allvarligaste tidstjuvarna i den dagliga handikappgolfen. Tidstjuvar som lätt förlänger fyratimmars golfrundor till sextimmars dito!

1. Spelarna är ej färdiga att slå ut från tee, när det är respektive spelares tur. Man har ofta glömt något eller flera ”spelinstrument” i eller vid sin golfbag.

2. Samtliga spelare går till en boll i taget för att beundra en spelares slag, i stället för att gå till den egna bollen och slå nästa slag på den.

3. Alla fyra spelarna går till en olycksfågels bortslagna boll, i stället för att först slå sin egen – och sedan hjälpa den olycklige att finna sina boll. Oftast finner spelaren sin boll själv om han har varit uppmärksam vid slaget. De medletande spelarna har under gemensamt letande glömt bort sina egna bollars plats på banan. Det blir ånyo mer tidsspill!

De tre ovan angivna tidstjuvarna tar oerhört mycket tid från det vanliga golfspelet och den vanlige golfspelaren. Tyvärr är det ju ingen isolerad företeelse, utan detta tidsspillande mönster förekommer på varje hål. Tidsspillandet räknas alltså gånger aderton.
En golfrunda på en svensk golfbana med genomsnittligt svårighetsgrad, skall ta maximalt fyra timmar i anspråk. Det kan jag bevisa vilken dag som helst och med vilka spelare som helst, under året.
Ovan beskrivna stöld av tid från ”medspelare” borde vara straffbart! Avstängning i två månader under högsäsong, torde vara ett rimligt och lämpligt straff. Tidstjuvarna kan då ägna sig åt vanlig trädgårdsskötsel i stället för att fördärva golfbanor och förtära värdefull tid för riktiga golfspelare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s