I väntans tider

När jag är ute och spelar golf med gamla och nya vänner på olika golfbanor runt om i världen, försöker jag alltid föreslå att den som är färdig först – spelar först. Det gäller även puttning på green. Det sparar mycket tid, vilket är väsentligt i dag med fem timmars ronder.
På tee föreslår jag spelare med högst handikapp, att slå ut först. Anledningen är att jag kanske slår lite längre än mina medspelare. Det är lätt till att spelare med högre spelhandikapp får prestationsångest och ska försöka slå lika långt som mig, med missade slag som följd. Det kan eventuellt undvikas genom att spelare med högre spelhandikapp slår ut först. Man undviker då att han blir stressad.
Kanske – att fler golfspelare borde anamma denna ”spelordning”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s