Konsulenterna ska vända den trista trenden

”Ungdomarna lämnar Golfsverige. Om utvecklingen fortsätter finns det bara 5 589 juniorer kvar om åtta år. Nu vidtas åtgärder för att bryta den negativa trenden. Tretton juniorkonsulenter ska hjälpa klubbarna med att skapa verksamhetsplaner.”.

Så skriver CM Hellsten i en voluminös text på Golf. se. Det är så klart några god tankar Hellsten har. Det primära är dock de ofantligt långa speltiderna! Ingen ungdom vill sitta tio minuter eller mer på sin golfbag, inför varje nytt hål.

Svenska Golfförbundet måste ta tag i de fantastiskt långa speltiderna, genom sanktioner mot de spelare och klubbar som har och tillåter längre speltider än stipulerade fyra timmar. Receptet heter GOLFVETT!

Det finns absolut ingen som helst anledning att lära nya golfspelare en massa regler som de sällan eller aldrig kommer att använda. GOLFVETT däremot, skall läras ut och kontrolleras genom skrivningar innan grönt kort lämnas ut.

Jag kan även se att man drar in spelarbeviset på de av dagens golfspelare, som är långsama, tills man har blivit godkänd i GOLFVETT. Det handlar ju egentligen bara om sunt förnuft, vilket alla – borde, klara av att visa upp.
Eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s