Om ”tappat fokus”

Jag pratade om ”tappat fokus” i mitt förra inlägg. Mina blogginlägg här, länkas till min Facebook- och Twittersida. På Facebook-sidan fick jag en klok kommentar av Fredrik Wetterstrand. Han skrev följande inlägg: ” Man tappar inte fokus. Man bara råkar rikta sitt fokus åt fel håll vid fel tillfälle.”.

Jag tror att många saker påverkar fokus. Bla fysisk trötthet och kanske vätskebrist. Kanske även intag av föda efter nio hål. Mina ”misstag” brukar nämligen dyka upp något eller några hål efter ”pausen”. Dessa misstag varar då ett par tre hål, innan spelet stadgar sig igen.

Troligen tar den begynnande transporten av föda genom kroppen kraft och syre av annan verksamhet i kroppen – förmågan till fokus på spelet. Trots att, eller på grund av att fokus på slaget eller putten, bara uppehåller hjärnan under ett fåtal sekunder. Troligen finns det svar på detta ”fenomen”. För – helt rätt är ju att fokus skiftar mål, när fokus behövs där och då.

Den som är intresserad kan läsa på Fredriks hemsida Golfutveckling.nu. Nyttigt är där och då – Beslutsfattande och hjärnans betydelse i golf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s