FUSK inom golf!!!

Jag läser om RM:s Äkta makar/sambor mixed. Direkt tänker jag – FUSK – när jag läser följande text: ”Vilket betydde att Annika slog ut från gula teemarkering, Peter från de röda.”.

Varför skall män slå ut från röd tee? Från vilken tee skall kvinnor slå ut, när de vill ha ”lättnad”? Ska damer slå ut från 150-meters markeringar?

Naturligtvis skall alla män spela från Gul tee. Har man – spelaren problem med att handikappet är för högt, är det bättre att spelaren när det blir aktuellt, går till sin pro/regelkommitté och får sitt handikapp justerat. Att män skall slå ut från damtee, är ett feltänk hos SGF och golfklubbarna, vilket omedelbart skall ändras. Bara tanken på att män spelar från röd tee, gör att handikappfusket breder ut sig än mer.

Senast hörde jag om en 6-handikapare som vann en klubbtävling genom att spela från röde tee. Jag skulle gärna spela från röd tee, då jag skulle tjäna många slag, men bara förlora mellan 2-4 slag på handikappet. Mina utslag är nämligen ej i paritet med mina säkra inspel.

Kontentan av mitt inlägg är att – SGF skall förbjuda män att spela från DAMTEE. Framförallt eftersom det är orättvist mot kvinnor. Det är även orättvist mot andra män som därför inte spelar från damtee. Tilltaget kan hänföras till FUSK! FUSK skall beivras med repressalier, såsom avstängning under viss tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s