Sträcka, hastighet och tid

Jag spelade en tävling med frun i går. Vi kompletterade varandra så till vida att när jag gjorde något bra, så gjorde frun något bra. Sammaledes med dåliga slag. Egentligen borde det varit, att när jag missar gör frun det bra och tvärtom så klart. Naturligtvis var det så ibland, men alldeles för sällan. Nästa gång! Ja nästa gång blir det bättre.

Mitt problem för närvarande är att ”gubbhastigheten” är större än klubbhastigheten! Naturligtvis vet jag hur jag skall göra, men de olika kroppsdelarna kommunicerar inte med varandra – än. Jag kan för mitt inre se hur rörelsen skall utföras, och utför denna rörelse vid provsvingen. När så bollen ligger framför mig far den lede in i skallen. Mörda, mörda, mörda!

Jag menar då bollen, naturligtvis och minns detta fenomen från nybörjartiden som oskuldsfull högerspelare. Då var fenomenet det samma. Efter en tid lyckades jag stilla mig och vände på ekvationen gubbhastighet kontra klubbhastighet. Nu är jag där igen fast som erfaren golfspelare – men denna gång från vänster.

Idag blir det träning av denna ekvation igen. Sträckan som skall avverkas, bör göras med en viss hastighet och under en viss bestämd tid. Den ekvationen skall jag arbeta konstant med idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s