Golfspelets vagabonderande fröjdare

Jag brukar försöka vara positiv på denna blogg, men känner att jag måste visa på följande fenomen!

Golfbanor runt om i Sverige har så kallade golfveckor. Några av årets priser på Halmstad-klubbarna var resor till varmare länder. Naturligtvis lockade dessa resor golfens storfröjdare med ”ojusterade handikapp”. Den första resan vanns med 49 poäng. Den andra resan vanns med 50 poäng. Det är för den vanlige (hederlige) golfspelaren rena fantasiresultaten.

En golfspelares kommentar: ”Vi pratade idag om golftävlingar med lukrativa priser. Jag blev chockerad när jag såg att vinnaren i en tävling med resa som första pris hade hela 50 poäng. Hur är detta möjligt?”

En följdkommentar: ”Det är möjligt för att folk har bekvämlighetshandicap så att de kan vinna dyra priser. Jag skulle helst se att första pris var t.ex. ett dussin bollar eller ett par greenfee-biljetter och att resan istället lottades ut bland alla deltagare. Då skulle lockelsen att ha högt handikapp försvinna.”.

Det är en god tanke, som kommentatorn framför! För prisfröjdarnas skull, men framförallt för golfens skull måste något göras.

En god tanke är att golfklubbarna inför begränsningen, att spelare som ställer upp i partävlingar skall ha minst fyra markerade singeltävlingar i GIT.
Följande exempel visar på det. Den första tävlingen hade ingen statut för anmälda par (119 st). Den andra tävlingen fordrade fyra markeringar i GIT, vilket visade sig i antalet anmälda par (71 st).
Trots det var ”vinnarna” överlägsna med sina 49 respektive 50 poäng!!! Det är ett mycket märkligt fenomen!!!

Fundering: Researrangörerna gör ingen förlust då intäkterna från anmälningar och kringarrangemang täcker resans utgifter med råge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s