Bergerska sjukhemmet i Johansfors står tomt

Det myglades i beslutandekorridorena så att Landstinget Halland (Region Halland) fick möjlighet att sälja ut Begerska sjukhemmet i Johansfors till Vårdfast AB i Helsingborg.

Landstinget Halland åtog sig skapa en stiftelse av köpeskillingen, men ännu har ingenting hänt. (Bild Göran Odefalk)

Bergerska

”Ingen blir väl egentligen förvånad att höra hur Bergerska sjukhemmet fortfarande står bortglömt och utan verksamhet. Landstinget slapp ansvaret att sköta fastigheten då hemmet såldes för tre år sedan. Ägare är Vårdfast AB i Helsingborg, men varför blev de köpare utan att någonsin starta en verksamhet där, kan man fråga sig.”

Huset som mina farföräldrar byggde om till sjukhem och skänkte till landstinget 1954 ligger i ett naturskönt område nära Nissan i Johansfors. Efter en stor renovering 1995 kunde det ha blivit ett hospice till exempel, men här har hallänningarna bara betalt med skattepengar till ingen nytta.

Susanne Berger, Frösakull”  (HP 7 augusti 2013)

Bergerska sjukhemmet skulle bli ett alldeles ypperligt hospice, med de vackra omgivningarna och närheten till Nissans vackra flöde genom dalen. Jag blir alltid misstänksam när sådana här affärer görs. Företaget Vårdfast Ab är svårt att få grepp om. Även deras motiv med köpet, är svårt att få grepp om.

Naturligtvis är det viktigare för sjukhushövdingen Mats Eriksson att betala en miljard kronor (tusen miljoner) av skattepengar för trängselskatten i Göteborg, än att ordna för de människor som har valt herr Eriksson till sina arvodesstinna uppdrag.

Dessutom öppnar herr ordförande Eriksson glatt plånboken för att betala, 25 miljoner till småhandlaren i Apotekstjänst AB, när denne har tagit sig vatten över huvudet. Visserligen fickpengar i sammanhanget, men ändå.

Det politiska modet idag handlar inte om hospice, sjuk- äldrevård eller empati.
Det politiska modet idag, handlar om att bjuda ut värdefulla äldre fastigheter och verksamheter som reavaror, till rika oseriösa företag och företagare.

Makarna Anna och Edwin Bergers stiftelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s