Hur ska Barbara göra?

Detta är en hemsk berättelse om hur dagens samhälle fungerar om man råkar illa ut. Ursprungligen skriven av den drabbade.

Jag fick en arbetsskada i jan 2013. Diskbråck! Med detta blev jag uppsagd från mitt arbete! Gick då till läkaren i HBG där vi bodde då. De kunde inte sjukskriva mig på grund av att jag inte hade något arbete.

Jag förklarade att jag varken kan arbeta eller söka jobb när jag inte ens kan gå eller sitta eller ligga ordentligt. Deras resonemang var att FK inte skulle bevilja min sjukskriving. Så blev jag utförsäkrad.

Jag bodde då i en tvåa i andra hand med mitt barn. Gick då till ”socialen”, som bad mig att söka egen lägenhet. Det var svårt för mig på grund av en tidigare anmärkning. Kontraktet i andra hand gick ut i mars 2013. Det visste ”socialen” om och mina besvär med ryggen. De visste allt om mig.

Det handlade plötsligt om att min son och jag riskerade bli att hemlösa i mars 2013. Jag bönade och bad dem om hjälp med lägenhet. De sa bara att vi inte kan hjälpa er. Den dagen vi står utan bostad så skulle vi komma upp till dem med alla våra ägodelar. Vi skulle placeras i ett vandrarhem.

”Socialen” hade ett kösystem som var 6-12 mån väntetid. Min son har adhd jag skada i ryggen och ingen inkomst. Hur skulle detta gå. Jag sökte lägenhet överallt i Hbg. Alla sade nej.

Till slut fick jag söka i Hstd och Fbg. Med änglavakt fick vi hyra ett hus utanför Fbg. Detta var i sep 2013. Under tiden fick jag ingen hjälp alls med min rygg – mer än sjukgymnast. Även detta ansågs ej hjälpa. Till slut fick jag en remiss till röntgen i Ählm, då sjukgymnasterna upptäckte ett större diskbråck.

Läkarna på ortopeden i Ählm, klämde runt min ländrygg och ner till höfterna, och sade att problemet sitter i höfterna. Fick en spruta. Ingen information om vad felet var eller vad för sorts spruta jag fick. Med den hemska värk jag hade så frågade jag inte. Det fanns inget utrymme till det.

Än idag har jag problem, tog upp detta med nya läkaren (familjeläkarna i Fbf). Läkaren trodde inte på mig, trots min journal. Jag bytte till en annan läkare inom samma vårdcentral (second opinion). Den nye läkaren trodde inte mig heller. Att jag har ont i ryggen och knappt kan sitta ligga eller gå längre sträckor längre. Och värken i höfterna blir värre. Tappar känslan i dem.

Läkaren skickade hem mig med Alvedon. Detta är nu i januari 2014.

Jag ringde till Hbg och bad om kopia på min journal. Det visade sig att jag har inflammation i höfterna och svår diskbråck. Sprutan jag fick var en del steroid och kortison. Chockad av detta ringer jag läkaren igen. Bad dem om remiss till spenshult. Då säger läkaren att sån’t kan man bara inte göra.

Jag ville bara ha hjälp med intyg om att bli ”sjukförsäkrad” på grund av att jag inte ens klarar av min vardag hemma så hur klarar jag av att arbeta full tid. Då sa läkaren igen, detta kan vi inte heller hjälpa dig med på grund av FK.

Jag ringde då till Spenshult förklarade min situation. De sa att bara din läkare kan skicka remiss hit. Samtidigt i allt detta kämpar jag med min son som har adhd, socialen och mig själv. Mitt mående blir värre. Så vem ska hjälpa mig?

Ska jag behöva leva på ”socialen” i hela mitt liv. Ingen hjälper mig. Vad händer? Hur gör jag?

Min fråga är hur Barbara ska göra? Finns det någon i vårt hårt sparande land som vet? Kommentera gärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s