Svensk tandvård under högkostnadsskyddet

Ett inlägg på Facebook-gruppen – Vi som anser att tänderna tillhör kroppen!

”Så sent som idag så pratade jag med en väninna som fått åka in akut och dra ut en tand på grund av att den blev inflammerad och hon fick feber. 

3000 kr i runda slängar gick det på. Bara så där en oplanerad utgift på 3000 kr! Denna människa studerar alltså och har ca 9000 kr i månaden, hennes man är arbetslös och de har barn ihop. 

Låter det verkligen vettigt att behöva betala sånna summor över huvud taget – oavsett rik eller fattig! Detta kunde ju ha slutat illa om hon inte kom in, riktigt illa!! 

Är det så här vi vill ha det så föreslår jag fortsatt tystnad i gruppen – men vill ni försöka göra någon skillnad, visa då oss iaf att ni finns här och att ni faktiskt hänger med på vad som händer i gruppen! 

Ensam är inte stark och i detta fall inte en handfull personer heller, vi måste vara fler som visar att vi vill det här – att ALLA ska ha råd med tandvård!! Gilla, kommentera, gör egna inlägg – gör någonting – engagera er!!!”.

Hej där ute i den politiska världen. Vi måste få lite jämlikhet här. Tandvård skall ligga under högkostnadsskyddet precis som övrig sjukvård.Estetisk tandvård” som har med olyckor att göra, skall även innefattas här.

God hälsa är mer värd än största rikedom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s