Ät ägg och ditt minne blir bättre

Nisse har läst vidare om minnesförlust och total amnesi orsakat av kolesterolsänkande mediciner. Många läkare skriver ut dem till gamla, som börjar ha dåligt minne och skyller minnesförlust orsakad av statinerna på deras ålder.

Jag fick en övergående klar otvetydig minnesstörning av Simvastatin. Det blev bättre ett par månader efter att jag slutade med dessa.

Hjärnan består till 20-25% av kolesterol.Vår Herre har nog inte skapat oss så för att vi ska ta bort dem. I hjärnan skapas kolesterolet av sk gliaceller (astrocyter) och de påverkar/skapar synapserna så att signalerna mellan celler fungerar.

Ett minne är ju en kedja av sammankopplade hjärnceller. Om denna kedja inte fungerar på grund av att kontaktpunkterna (synapserna) försvinner så förlorar vi mer eller mindre del av vårt minne. Framingham-studien visade att för varje procent man sänker kolesterol har man en 14% överdödlighet.

Om din förälder har fått statiner och börjar bli ”dimmig” i minne och tanke. Det kan då ha orsakats av eventuella statiner. En av världens mest aktade forskare vad gäller hjärna och fetter heter Mary Enig och hon säger: ät ägg och ditt minne blir bättre.

Chris Masterjohn hänvisar till henne och hennes bok om fett. Just nu håller jag på att fundera om det nu är så att statinerna kan och troligen försämrar minnet, är det då lämpligt att köra bil, köra flygplan.

Betänk och kommentera. Men först efter att ha tittat på bifogade artiklar. Det finns massor om statiner och minnesförlust på Youtube: Statins memory loss.

Hjärnans klister kan vara farligt

Cholesterol — Your Life Depends on It!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s