Man blir inte fet av fett!

1. Hur vi överlevt i några miljoner år. Vad åt vi?

2. Efter kriget hände det saker i USA. Man trodde saker och världen tog efter.

3. Livsmedelsverket tog upp denna då nya kunskap som man fortfarande driver och tror är rätt, men som egentligen är helt fel.

4. Vad påstår de då? Jo deras kostråd är att vi skall äta enligt tallriksmodellen, dvs. 60% kolhydrater och lågfettprodukter. Animaliskt fett, smör, är farligt.

5. Modern forskning visar nu att detta är helt fel. Man blir inte fet av fett! Man får inte hjärt/kärlsjukdommar av fett! -man blir fet av alla kolhydrater och allt socker vi äter. -HUR DÅ? Jo kolhydraterna (potatis, pasta, ris och bröd/spannmålsprodukter) ombildas till socker i magen.

Tag exempelvis vitt mjöl. 70% ombildas till socker i kroppen.En annan stor källa idag är alla söta drycker som CocaCola, Fanta etc. och öl! Då är det nödvändigt att släppa ut insulin i blodet för att hålla blodsockernivån rätt. Överskottet av insulin ombildas till fett som lagras i fettcellerna. Då går vi upp i vikt! Detta leder till att vi så småningom får Diabetes 2! sid 2

6. Har vi inte alltid ätit sött? Nej inte alls: År 1700 fick vi i oss 0,1 kg socker. År 1850 hade det gått upp till 8 kg. Idag får vi i oss 45 kg per år!

7. Men fett då? Det vet man väl att man inte skall äta fett för då blir man fet och får hjärtproblem, eller? Ny forskning visar att det är helt fel! Vi har lurats att tro att, så är det. Men i själva verket har vi ätit fett i miljontals år, ända fram till 60/70 talet då man började tro att fettet gjorde oss feta. Livsmedelsverket är nog snart ensamma ihop med dietisterna, att hålla myten om att fett, smör etc, är farligt.

8. Men blir inte kolesterolet för högt då? Det är väl farligt? Återigen, visar forskning sedan ganska länge att de som har höga kolesterolvärden lever längre än de med låga. För varje milligramprocent som kolesterolnivån i blodet sjunker, ökar hjärtdödligheten med 11 procent och den totala dödligheten med 14%.

Kolesterol är en mycket viktig byggsten i kroppen Den producerar själv kolesterol om vi har för lite och gör av med kolesterolet om det för mycket. Så ät ägg varje dag flera om dagen om man så vill, utan att få problem.

Den som forskat mest här i landet på kolesterol är doktor Uffe Ravnskov. Han har med egna medel sid. 3 kommit fram till sanningen om kolesterolet. Läs hans bok ”Hur kolesterolmyten hålls vid liv”. Massor av forskare är knutna till läkemedelsindustrin och de skriver gärna ut mediciner, dvs. stationer.

Det finns nyare sätt att mäta kolesterolet. De flesta vårdcentraler använder dock den gamla metoden (även min gjorde det så sent som i november) och man får be om ett APO-test. Då får man fram två värden. Ett som heter HDL och som är de positiva och nyttiga kolesterolvärdena. Det andra heter LDL och är mindre bra. Äter man lågkolhydratkost och mättat fett så får man högre HDL och bättre LDL.

9. Det har visat sig att sättet att behandla kolesterolvärderna på är starkt påverkat av Läkemedelsindustrin. Det idag vanligaste sättet att behandla vad man felaktigt påstår höga kolesterolvärden, det är med stationer.

Själv fick jag för några år sedan Simvastatin för att mina kolesterolvärden kanske kunde gå upp. Man utgår ifrån att om man enligt de gamla sättet att mäta, ligger nära 5 eller över, då skall man ha stationer.

Detta läkemedel, Simvastatin, säljs i världen för över 90 miljarder kronor varje år!! 

Efter att ha läst om läkemedlets biverkningar, sid. 4 muskelvärk, mycket besvärliga stickningar i föttern och försämrat minne, så slutade jag med denna medicin och efter ett halvår var jag helt symptonfri. Vid nyligen gjord mätning av mitt kolesterol, visade det sig att jag har perfekta värden.

Min läkare som skrev ut Simvastatinet skrev till mig efter vårt samtal att jag inte skulle ta upp Simvastatinet igen!

Fortsätt läsningen här >>>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s