Kan vi lita på sjukvården?

Tillgänglig forskning tyder på att äldre människor med måttligt förhöjt kolesterol mår bättre och lever längre än de med lågt. Trots detta sätter svenska läkare ofta in statiner hos människor ända upp över 90-årsåldern. De ofta svåra biverkningarna som förstör livskvaliteten skylls på normalt åldrande, trots att åldringarna snabbt tillfrisknar om de vågar trotsa doktorn och sätta ut statinerna. Jag har på nära håll följt människor som hamnat i sjukvårdens klor och som i stället för att bli friska bryts ner steg för steg och bara blir sjukare. Under åren har jag följt en rad vänner och anhöriga som drabbats av våra numer allt vanligare metabola sjukdomstillstånd som hypertoni, diabetes, ateroskleros, Alzheimer, cancer m.m. och som behandlas med ett batteri av kemiska preparat utan att bli särskilt friska. Sådana här exempel har fått mig att fundera på vilka intressen det är som styr sjukvården?

Makten över vården ligger i händerna på obildade yrkespolitiker >>>

 
Klicka på bilden för bättre läsbarhet!

Trots kompakt motstånd från en stor del av det medicinska etablissemanget finns det en lång rad läkare med integritet som tar sitt yrke på stort allvar och söker både nya och gamla vägar för att bota sina patienter. De bemöts ofta med hån av vissa kollegor och utses till ”årets förvillare”. Det är faktiskt dags för sjukvårdspolitiker och sjukvårdsetablissemang att börja rannsaka sig själva och försöka återupprätta det förtroende som är på god väg att gå förlorat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s