Jag dör hellre av en hjärtpropp

Jag läser en intressant och mycket tänkvärd insändare av en äldre dam i dagens HP:

Just nu talas det mycket i medierna om att låna ut hjärtmassageapparater till frivilliga, så att de i påkommande fall kan kontaktas om någon plötsligt ramlar omkull. Det är säkert en utmärkt idé, som kan rädda människoliv.

Men jag föreslår att man också tillhandahåller små, gärna hjärtformade, metallbrickor med inskriptionen ”Nej tack till hjärtmassage”, ett litet smycke som kan hängas om halsen under kläderna och som kommer att upptäckas när någon ilar till hjälp.

Jag är en gammal kvinna som närmar mig de 90, och jag vill mycket hellre dö av en blodpropp i hjärtat än tillbringa resten av mitt liv på ett vårdhem, beroende av hjälp från andra.

I min släkt har de flesta dött på det viset, och jag hoppas att det ligger i mina gener också, men vad hjälper det mig, om jag tvingas tillbaka till livet med en massageapparat? Jag är inte rädd för att dö, men jag är rädd för att bli hjälplös och det blir man ofta när sådana saker händer i hög ålder.

Dessutom skulle det spara samhället miljoner kronor om året, om många gamla valde det alternativet.

Grehe Brockmann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s