Dessa ”specialister i allmänmedicin”

Jag uppskattar att en till två läkare inom Stockholms läns landsting varje år blir specialister trots att de är klart olämpliga, säger Helena Schildt Tossman.
Nyblivna allmänläkare som direkt fälls av HSAN eller fuskar med tjänstgöringstiden och blir specialister trots att de inte gjort hela sin ST. Nu kräver Svensk förening för allmänmedicin, Sfam, att kryphålen för blivande specialister täpps till.
Det är i ett brev till Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm som Sfam slår larm om att personer utan full kompetens lyckas få ut specialistbevis i allmänmedicin.”.
En man i min bekantskapskrets gick ett år med kateter ur vilken det kom blodig urin. När måttet var rågat, och jag ställde allt på sin spets, kom mannen äntligen till en riktig SPECIALIST
Den riktige specialisten kunde bara konstatera att mannen hade en långt gången cancer i urinblåsan. Två veckor senare dog mannen av urinförgiftning.
Därför ifrågasätter jag epitetet Specialist inom allmänmedicin. Det är märkligt och tecken på stor osäkerhet, när man är så titelkär att man måste lägga epitetet SPECIALIST till sin profession.
Ingen av kvinna född, man eller kvinna, kan vara SPECIALIST inom ett så vitt begrepp som – allmänmedicin. Kan vi kunder verkligen lita på dessa ”specialister”?

Erkännande av yrkeskvalifikationer inom hälso- och sjukvården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s