Ska vi verkligen ha ett United States of Europe

Var det egentligen rätt av Socialdemokraterna att lägga sig för att Moderaterna skulle få in sin bakåtsträvare Junker som EU:s ordförande? Det får vi se framöver. David Cameron sade nej!
Jag anser det vara ett steg bakåt och ett hot demokratin att lägga sig i ett så viktigt ärende som ordförandevalet till EU-kommitionen får anses vara. Om vi nu över huvud taget ska vara med i ett så kostsamt projekt, som jag anser USE-projektet vara (USE= United States of Europe).

Att lägga sig är knappast ett sätt att representera väljarna! Det kan hämma sig i kommande val! Läggmatcher ser vi överallt i dagens idrott. Nu har vi sett det i politiken med.
Någon påstod i veckan att S och M skulle gå samman efter valet för att få majoritet i riksdagen. Kan ni tänka er ett scenario där Löfven och Reinfeldt håller sams en hel mandatperiod? Det får nog anses som mycket osannolikt. Tänk er ett scenario där Churchill (Löfven) samarbetar med Hitler (Reinfeldt)! Det får anses som ganska osannolikt, eller hur! Jag undrar om det verkligen är tidsoptimalt med ett United States of Europe?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s