Smörets återkomst

För 7 500 år sedan tämjde människan de väldiga, långhorniga uroxarna för att få mjölk, kött, läder och arbetskraft till arbetet på fälten.

”Smör är inte bara gott utan även nyttigt med en rad hälsofrämjande egenskaper – ät gärna dagligen mellan en tesked till en matsked. Det är speciellt bra för barn som växer. Smör är inte bara gott utan även nyttigt! Det är ett fett som våra gener är vana vid eftersom människan har kärnat smör lika länge som vi har haft tamboskap. Det är cirka 7 500 år sedan människan tämjde de väldiga, långhorniga uroxarna för att få mjölk, kött, läder och arbetskraft till arbetet på fälten. Dessa avlades för att ge mer mjölk och blev så småningom våra tama kor.

Smör är inte bara gott utan nyttigt!

2 reaktioner till “Smörets återkomst

  1. Smör är gott, det håller jag med om. :)Tack för din kommentar till mig i min blogg Maskroskvinnan på Passagen. Och för att du länkat till den här från din blogg.Den blogg jag bloggar nästan dagligen i numera finns på BlogSpot och heter också Maskroskvinnan. Jag bloggar personligt om livet – ljus och mörker. Ibland är där debattinlägg och ibland står det om helt vardagliga saker där, en hel del filosofiska tankar och dikter finns där också. Jag bloggar också om min väg tillbaka till ett så friskt liv som möjligt efter en själslig och kroppslig utmattning för ett antal år sedan.Länken dit är: http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.com, om du har lust att kika in där och följa det jag skriver. Ha en bra kväll!Anna-Karin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s