Det finns bara en Kalles

Kalles Lätt. En lite fettsnålare variant av Kalles Original! Gjord på samma utvalda mildrökta rom.

Läs mer på www.kalles.se. Så klart att den nyfikne läser på en fantastiskt välgjord, klar och pedagogiskt riktig hemsida om ett av Sveriges ”flaggskepp”.

Så knappar jag in mig på den fina hemsidan och förmodas läsa kostriktig information, men blir ”aningen” besviken. För överst och under ingredienser står det att läsa: SOCKERSALTAD rom!
Jag läser vidare om företaget och slutar förvånas över SOCKERSALTAD!
Den 1 januari 2014 föddes Orkla Foods Sverige, efter en integration av Abba Seafood, Procordia och Frödinge. Med huvudkontor i Eslöv har vi vår bas i den skånska myllan med grönsaksfälten utanför knuten. Vi tillagar vår mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna.
Produkterna är som befarat rika på kolhydrater, där sockersaltad skräller signaler i mina öron och skulle få mig att sluta äta denna ”produkt”. Vad jag kan förstå borde romen i sig själv vara smakrik och skulle därför inte behöva tillsats av socker och salt. 
Naturligtvis blir jag även nyfiken på Orkla Food och läser historia. Den historia vilken jag är uppfödd med: Lika självklart som det är att ha Kalles Kaviar på mackan, på ägget eller i maten är det att ta med favorittuben på semester!
Så klar att jag kan hålla med om att denna information är tidstypisk. För vad gör jag vid resor och speciellt utlandsresor? Jo packar ner knäckebröd och Kalles kaviar. Lika självklart som kalsonger och strumpor.
Kanske att då detta företag med en historiskt god produkt är lierat med något medicintekniskt företag som säljer medel mot högt blodtryck?
Kanske, det då finns en baktanke här? Ett ökat intag av salt ger ökat blodtryck hos människor. Det ger i förlängnings ökad konsumtion av blodtryckssänkande mediciner.  
En hemul tanke i en vardaglig kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s