Den kolhydratrika kosten är rena dödsfällan

För några år sedan skulle feta (tjocka) människor helt avhålla sig från fet mat. Man hade till och med mediciner som decimerade fettet i maten.

Jag har alltid lidit av svårare till en lättare övervikt – BMI 32 som värst mot nuvarande något mer normala 27. Det är ett stort steg för mig, men även för mina närstående.

Under min aktiva period som ingenjör, arbetade jag tillsammans med olika läkare, där det fanns olika åsikter om varför övervikt uppstår. Några var inne i dåvarande tankesätt att fetma beror på fet mat. Några hade börjat tänka till och se övervikten ur ett historiskt perspektiv.

De läkare som tänkte enligt socialstyrelsen och livsmedelsverket, ansåg att fet mat var fel och därför en grund till övervikt. De medicintekniska företagen tävlade om att tillverka och sälja bantningsmediciner som bland annat reducerade fettet från matsmältningsapparaten om man råkade äta fet mat. Följden blev att man gjorde tunt i byxan med en gulbrun fet kladdig sörja.

De läkare som tänkte historiskt och såg dagens utveckling som en osund ”modern utveckling” av mat, förespråkade fett framför en osund kostsam diet (Viktväktarna) med fettfattiga råvaror. Så ni som följer utvecklingen, ser vem som hade rätt för några år sedan och fortfarande har rätt.

Idag år 2014, är de flesta modernt tänkande läkare överens om att en kolhydratrik kost är rena fettfällan (dödsfällan), då de flesta kolhydrater omvandlas till socker, vilket triggar pancreas, vilket gör att kroppen översvämmas av insulin, vilket indirekt skapar livsfarliga fettdepåer.

Idag år 2014, är de flesta modernt tänkande läkare överens om att fett är nyttigt för kroppen och ett starkt behov för en normal fysisk och mental utveckling – och därmed en normal vikt.

En av tankarna om fetma: Vem blir fet och varför?

En gammaltänkande jämförelse: Vitt bröd och rött kött?

Hur tänker man här: Blodfettsrubbningar ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar?! 

Man fattar så fort man hinner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s