Man gjorde tunt i byxan

För några år sedan skulle feta (tjocka) människor helt avhålla sig från fet mat. Man hade till och med mediciner som decimerade fettet i maten genom ett piller.

Jag har alltid lidit av svårare till en lättare övervikt – BMI 32 och nuvarande 27. Det är ett stort steg för mig, men även för mina närstående.

Jag arbetade tillsammans med flera olika läkare där det fanns olika åsikter om varför övervikt uppstår. Några var inne i dåvarande tankesätt att fetma beror på fet mat. Några hade börjat tänka till och se övervikten ur ett historiskt perspektiv.

De läkare som tänkte enligt socialstyrelsen och livsmedelsverket, ansåg att fet mat var fel och därför en grund till övervikt. Dem medicintekniska företagen tävlade om att sälja mediciner som tog bort fettet om man skulle råka äta fet mat. Följden blev att man gjorde tunn i byxan av en gulbrun fet kladdig sörja.

De läkare som tänkte historiskt och såg utvecklingen mot en osund mat, förespråkade fett framför en osund diet med fettbefriade råvaror. Ni som följer utvecklingen, ser vem som hade rätt för några år sedan.

Idag år 2014, är de flesta modernt tänkande läkare överens om att fett är nyttigt för kroppen.
Idag år 2014, är de flesta modernt tänkande läkare överens om att en kolhydratberikad kost är rena fettfällan, då de allra flesta kolhydrater omvandlas till socker, vilket triggar pancreas, vilket gör att kroppen översvämmas av insulin, vilket indirekt skapar fett.

Så, det som diagnostiseras väl, kan kureras väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s