Han frossade i fet mat och blev frisk

Han gav upp och beslutade att äta sig till döds. Sten Sture Skalde­ man hade misslyckats med sitt sista bantningsförsök och var fetare än någonsin. Hans hjärta orkade nästan inte pumpa runt blodet i hans stora kropp längre. Hans blodtryck var skyhögt. Han klara­ de knappt ens att gå till brevlådan. En läkare hade gett honom ett halvår att leva om han inte gick ner i vikt.

Likt oräkneliga gånger tidigare hade han försökt att äta ännu mindre. Trots att han plågat sig uteblev resultatet på vågen. Det fungerade inte och han gav upp. Under sin sista tid tänkte han äta all den mat han länge försökt undvika. Han skulle frossa i god mat. Resultatet blev det sista han hade väntat sig. Ett år senare var han smal och frisk.

Jag ”provläser” första kapitlet ur Kostdoktorns bok, om hur vi människor däribland jag själv har jagat kalorier med kanon och skjutit fett med luftgevär. Jag har satsat på fel sorts mat. Intet ont om Viktväktarna, men vid varje tillfälle som jag åt enligt denna ”diet” gicks jag ner i vikt, men gick upp direkt igen när jag slutade med denna pi-pion-diet och gick över till mer normal diet.

När jag försiktigt började med ett mellanting mellan paleolithic kost, medelhavskost och ren LCHF försvann 5 kilo direkt. Nu hör det till saken att jag har drabbats av en sjukdom vilken gör att det blir svårare att sköta kosthållningen. Dagens något dyrare LCHF-kost tillsammans med dyra mediciner tar ett allt djupare hål i hushållskassan än vad so är nyttigt för den. Familjens pensionärskassa har sakta tynat bort under de senaste 7-8 åren.

Därför och på grund av det har viktminskningen stannat av. Jag håller nu på att försöka få tag i nyttig kost, fast billigare. Kanske vi kan utbyta tjänster med djurhållande bönder för att komma billigare undan och då kunna leva mer sunt. Vi får se om jag lyckas, för de nuvarande tio kilona måste nog bort på något sätt.

Den som söker han finner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s