LCHF blev räddningen för min mage

Jag vill passa på att dela med mig av en viktig erfarenhet i mitt liv.
Jag har så långt jag kan minnas haft problem med min mage. Alltid klagat på magont… När jag var liten tog min mamma upp detta med läkare på olika kontroller men ingen hittade något.
Vid en 6-årskontroll trodde en läkare att jag mådde psykiskt dåligt – att jag inte hade kompisar. Fick även klä av mig och de kollade efter blåmärken och frågade hur jag hade det hemma.
När jag var ca 11 år började jag utesluta laktos, vilket mamma uppmanade mig att prova och därefter blev magen bättre.
Åren gick men mitt magont försvann aldrig helt.
När jag gick på gymnasiet fick jag tabletter mot magkatarr och rekommenderades att inte äta någon form av kål eller lök. Magen blev ytterligare något bättre, men var aldrig helt bra.
I mitten av november 2014 uppmanades jag av en god vän att prova LCHF, strikt i 2 veckor och sen fick jag själv välja om jag ville återgå till mitt tidigare levnadssätt. Jag ska tillägga att allt handlade inte om att bli bättre i magen, ville också bli av med mitt sockerberoende och gå ner i vikt.
Jag hakade på detta tåg och det gick super.
Efter de två veckorna fortsatte jag leva enligt LCHF för det gick så bra. Märkte att jag blev piggare, gladare och jag reflekterade inte ens över min mage tills…
Julen kom och frestelserna blev många. Jag tänkte att en skumtomte kan väl inte skada, men det stannade dessvärre inte där. Det blev ytterligare socker och ohälsosamma kolhydrater här och där. Magen kraschade totalt och det blev precis som att jag var förgiftad, vilket jag upplevt flera gånger tidigare i mitt liv.
Nu har jag äntligen fattat varför. Det är sockret och ohälsosamma kolhydrater som tog kol på min mage. LCHF är räddningen för min mage och gör mig inte begränsad eller rädd för att göra något och att magen ska krascha.
När jag hållit en strikt LCHF-kost har jag till och med kunnat äta kål igen utan att bli dålig i magen. För mig är detta en befrielse. Jag blir verkligen förvånad över att man inom vården inte förstår vilken effekt socker har och att det faktiskt varit det som rubbat min mage.
Jag är så lycklig över att min vän introducerat mig till denna livsstil och jag är övertygad om att detta kommer att bli min räddning både för magen och min hälsa i övrigt. Så efter alla frestelser under julledigheten ska jag ta tag i en strikt LCHF-kost igen, för jag vill må bra och vara lycklig.
Jag vill uppmana alla att vara nyfikna, testa och skaffa egna erfarenheter om olika saker i livet innan man dömmer ut vad andra tror på. Detta är oavsett om det gäller kost eller annat, läs på och lär dig genom dina egna erfarenheter istället för att bara lyssna på andra och bara följa de sociala normerna eller kanske till och med trotsa vården.

Caroline Sir

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s