Glukosrestriktion kan selektivt svälta tumörceller

Sammanfattning

Tre kosthållningar som potentiellt kan hjälpa mot cancer gicks här igenom. Ingen klinisk studie är gjord på cancerpatienter och kalorirestriktion, medan tre kliniska studier studier är på gång där man använder periodisk fasta antingen utan eller med kemoterapi. En ketogen diet har visat sig säker för personer med långt gången cancer. Av de tre kosthållningarna är förmodligen den ketogena den som är enklast att följa samtidigt som anti-cancereffekterna tycks fås dygnet runt snarare än vid kortare perioder. Patienten slipper tänka på när och hur mycket mat den bör äta vilket också underlättar för vårdpersonal.

De tre kosthållningarna sänker alla glukos-, IGF-1 och insulinnivåerna vilket kan hjälpa att svälta cancertumörer. Den ketogena dieten sänker insulin kraftigare och minskar glukosanvändandet mer än de två övriga.

Vid kalorirestriktionalternativetet kan det förmodligen vara jobbigt att dra ner på kalorintaget så mycket som 40 procent, vilket också ger större muskelförluster och på sikt riskerar att ge sämre immunförsvar.

Även när det kommer till periodisk fasta tror jag det kan vara jobbigt för många att gå 24 timmar utan mat. Det var just en 24-timmarsfasta som testats framgångsrikt på möss. Det är inte säkert att den 16/8-fasta som många äter enligt har samma goda effekter. En 16/8-fasta vore enklare att implementera i vården.

Tänk om vi skulle kunna äta oss friska från cancer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s