IVO är vanten som knappt blev en tumme

logo_color

Eller kanske hellre den fullständigt tandlösa tigern. Vi kan allt oftare läsa om IVO:s fullständiga tandlöshet. Det var vad jag förstår Reinfeldts moderaters mål, att mildra eller ta bort kritiken mot alla nya privata sjukvårdsinrättningar. Moderaterna ville ju privatisera allt i vårt samhälle. Nu ser vi dagligen hur kritik mot den privata sjukvården smygs ner i IVO:s papperskorgar.

Så här säger IVO – om IVO:

”IVO ansvarar för” tillsyn över hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvårdspersonal, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Den nya ”Myndigheten” ansvarar också för viss tillståndsprövning. I tillsynsuppdraget ingår handläggningen av anmälningar, till exempel lex Sarah, lex Maria och kommunernas skyldighet att rapportera ej verkställda beslut.

Privatpersoner (Enskilda personer) kan inte längre göra en lex Maria eller en lex Sarah anmälan till IVO. I stället kan man lämna ett tips eller anmäla ett klagomål. Kallade förr för angiveri! Jag hade tänkt lägga in historiken om och kring Lex Maria, men hittar (naturligtvis) bara kopplingar till IVO. Något annat var inte att vänta. Övriga kända LEX!

Här ett typiskt fall för IVO. Denna gång faktiskt och ovanligt nog mot en landstingsinrättning:

Jag vet inte vad ni anser om IVO, men jag har min åsikt fullständigt klar. IVO var och är ett sätt att ordna arbetstillfällen för moderaternas avfällingar i Batras underbara sagovärld.
Jag läser mycket om samhällets förfall under åren 2006 till 2014. Sverige har varit i fritt fall mot brottets avgrund under moderaternas huvudlösa själviska styre av Sverige! 
Nedmonteringen av tidigare välfärd skedde i ett rasande tempo. Anledningen var naturligtvis att sänka skatter för sagovärldens olika ”ambitiosia”. Vi ser alla hur det gick. 
Den för evigt arbetslöse Reinfeldt sitter nu på sin kammare och skriver sina memoarer, vilket är klagomosa över varför Sverige inte kunde följa hans väg mot en mustaschprydd herres perfekta totalitära samhälle.
Nu har jag pratat av mig min frustration. Det finns säkert anledning att återkomma i ärendet IVO, då denna tandlösa tiger knappast fyller någon samhällsfunktion, i dagens ”fritt rörliga samhälle”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s