På strövtåg i det förflutna

Jag var i hembygden och tog några bilder idag. När jag var färdig och på väg hem, tänkte jag göra en nostalgitripp till min barndoms sjö, Häljarpasjön.
Jag for ner den väg jag hade för mig vara den rätta. Jag körde genom en gård och hamnade till slut långt ute på en jätteåker. Ingen sjö inom synhåll! Så jag vände och körde tillbaka samma väg som jag kom.
Vid gården stod en man med vackert färgglad skjorta och såg mycket myndig ut. Så klart jag direkt kände igen denna ”myndighetsperson” som fd kommunrådet Bengt Ekberg, men han såg inte vem jag var.
Jag stannade bilen, tog av mig mina ”jätteglasögon” och gick mot honom. Då såg han vem jag var och sken upp. Va fan gör du på mina marker sade han. Naturligtvis förklarade jag mig när vi hälsat.
Vi hade sedan en trevlig pratstund där Bengt berättade lite om markerna kring sitt hus. Han berättade om en igenväxt väg där Drottning Kristina hade åkt på sin väg söderut efter att hon hade abdikerat från tronen. Tänker att det nog är väldigt få från Oskarström och övrig omgivning som vet om denna väg.
Efter en bra stund vände jag åter hemåt. Det blev alltså inget besök vid Häljarpasjön denna gång.