Mobbning måste kriminaliseras

Mobbning sätter djupa sår, många blir märkta för livet. Det höjs hela tiden röster för att skydda de som utsätts för mobbning på jobbet, men även på andra ställen i vårt samhälle. Naturligtvis förekommer det även mobbning i skolor och på äldreboenden. Tyvärr är de höjda och ofta politiska rösterna bara fagra tal, för inget händer.

En stark grogrund för mobbning är enligt Arbetsmiljöverket hård konkurrens på arbetsplatserna.

En stark grogrund för mobbning är när ungdomar och äldre människor från olika samhällsklasser har svårt att föra sin talan.
Vanligt är då att mobbaren, chefen, läraren, eleven eller vårdaren, sucsessivt maler ner den mobbades självkänsla.
 
Någon säger: ”Han motarbetade alla förslag jag kom med”.

Någon annan säger: ”Chefen utplånade min arbetsglädje”

Någon tredje säger: ”Jag kände mig fruktansvärt ensam”.

”Mobbning är ett starkt ord för många. Kanske förstår inte de som mobbar att det verkligen handlar om mobbning. De kanske till exempel säger att det bara är ett bråk. Men i ett bråk är man liksom mer jämnstarka och ungefär lika taskiga mot varandra.”.

Mobbning kan också vara när en i gruppen känner att han/hon, finner sig vara underlägsen på grund av att den mobbade har utvecklats i en snabbare takt än den som mobbar. Det kan även gälla chefen och verkar vara en vanlig orsak till att chefen mobbar en anställd. Han/hon känner sig underlägsen den anställde.

Du kan läsa mer här här >>>

 
 
och här >>> Detta är skolverkets sida. Troligtvis var den dåvarande och mycket intressanta informationen inte Politiskt Korrekt (PK) i dagens ”mångkulturella samhällsklimat”. Skammen vilar över det ovärdiga och overksamma så kallade skolverket.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s