Ordet brukare – ren diskriminering

Jag försöker förstå det politikerskapade namnet ”Brukare” och finner följande information.
”Brukare är en bebyggelsebenämning som genom tiderna haft olika innebörd. Från 1600-talet kom termen att beteckna även en mindre jordbrukslägenhet, oftast belägen på enskild mark, vars nyttjanderätt upplåtits åt en brukare som gjorde dagsverken eller annan tjänst åt markägaren. Under 1800-talets slut och 1900-talets början ersattes dagsverksskyldigheten med penningarrende i många fall, och större torp blev ofta arrendegårdar.”.  Se NE.
Under vilket epitet kan en äldre person kan inlemmas?

 

Dagens irrelevanta användning av ordet brukare, tyder som vanligt – på politikers brist på kunskap! Jag undrar över vilka dagsverken som dagens ”brukare” kan tänkas utföra, från sin säng, rullstol, respirator och annat? Jag undrar även över vilket brukarinflytande dagens ”brukare” har?

Varför kallar man inte brukare av skattepengar för egen vinnings skull – för brukare? Jag tänker då på vårdföretag, skolföretag och andra institutioner som driver privat verksamhet med hjälp av våra skattepengar.  
 
Vi kan nog alla tänka oss tanken, att dessa institutioner skulle gå i taket om de blev kallade för brukare. Så varför kalla pensionärer och äldre för brukare?
 
Jag liknar dagens ”vårdgivare” med ra’ckare. Lymmelaktiga ”vårdgivare” ger den simplaste form av vård som politikerna tillåter, tills att brukaren avlider. Sedan är brukaren endast delvis brukare, eftersom gravvården drar ringa kostnad från politikers arvoden och bonusar – per brukare. 

 

Som information till politiker och ”andra” flanar är att motsatsen till brukare anges som Ra´ckare! ”Ra´ckare, busaktig eller lymmelaktig person; förr biträde åt bödel (med uppgiften att bl.a. döda och flå hästar).”. Se NE.

(Idag behandlas djur bättre än äldre på äldreboenden enligt professor Yngve Gustafson)

 

Ordet ra’ckare kunde med fördel appliceras på gårdagens ”nya moderata” politiker, som helst såg att äldre över 65 år snabbast möjligt dog ut.Troligen en besparing, till personer som exporterar pengar till vackra öar.För, den enes död, blir den andres bröd.

Idag år 2016, ser tydligen regeringen Löfven, äldre människor på precis samma sätt som Fredrik Reinfeldt gjorde. För idag är det betydligt viktigare med rika flyktingars väl och ve, än pensionärers och äldres välbefinnande.

Idag vänner får du inte kalla ”det vandrande folket” för vad som helst, för då får du en massa otäcka R-namn och N-namn påklistrade på dig.

Då anser jag det vara mycket märkligt att etablissemanget får kalla äldre människor på äldreboenden och i hemmen, för BRUKARE.

Jag vill hänföra ordet brukare till att vara ren diskriminering av äldre. Lars Andersson kallar det för ÅLDERISM.

Så en avslutande relevant fråga? Är politiker ett vulgärt slödder, eller bara en obildad folkhop?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s