Tankar kring socker och cancer

Jag har drabbats av KML, vilket är en kromosomsjukdom. Om jag äter sött såsom snask och annat trivs mina sjuka celler alldeles utmärkt. Tyvärr gör inte bärare av denna sjukdom detsamma. Därför bör jag avhålla mig från sötsaker och sådana ämnen som lätt kan omvandlas till socker. Socker ökar insulinproduktionen och förvärrar ”situationen” ytterligare. Min tanke är då att söka mer information om LCHF, för att genom denna kost, minska mina insulinpåslag. Kanske då hjälpa min medicin att stoppa philadelfiakromosomens utbredning.

Lite tankar kring socker och cancer av Kostdoktorn och Ann Fernholm:

Cancerceller kan vara beroende av stora mängder blodsocker för att utvecklas. Det visar en studie från förra året som nu utnämnts till en av årets mest spännande:

Ann Fernholms blogg: Redaktörens val: studie som visar cancercellers sockerberoende

Detta betyder förstås inte att låg kolhydratkost botar cancer. Vi har exempelvis alltid en viss mängd socker i blodet, hur lite kolhydrater vi än äter. Men det kan innebära att mindre kolhydrater i maten bromsar cancerutveckling och minskar risken att få cancer.

Säkrare studier behövs för att veta om det stämmer och i så fall hur stark effekten är.

Vetenskapens värld på svt play: Fett eller socker – vad är värst?

Naturligtvis blir det rapporter här, om resultatet av mina ”övningar” i kostens underbara värld.