Läkarbesök

skulderplakat-anatomi-skader-lamineret-engelsk-anatomy-injuries-of-the-shoulderEfter att åter fått smärta i min vänstra axel, beställde jag tid hos min vårdcentral. Jag ville ha en remiss till röntgen för att konstatera varför jag har smärtor och om jag själv kan åtgärda ”felet”. En axelled är inte enkel. Det finns många punkter som kan ge smärta.

Jag hade då turen att få komma till en erfaren läkare, visserligen en pensionerad sådan, men ändå. Han beordrade mig att visa upp den smärtande axeln. Jag krängde av mig tröjorna på överkroppen. Sedan fick jag med hans hjälp utföra vissa rörelser för konstatera vid vilket läge som smärtan uppkom.

Slutligen blev det skrivet en remiss till röntgen. Så nu får jag se hur lång tid det tar för remissen att nå sjukvården. Det kan ta en hiskelig tid, men ibland kan det gå blixtsnabbt. Kan tro att det blir ett referat, på åkommans art, här så småningom.