Champagneprovning

Odd Fellow stod som arrangör av en champagneprovning. Jag var med i denna illustra förening under ganska många år. Så hoppade jag av och var borta under några år. När så en av mina vänner blev vald till övermästare an annan av mina vänner till undermästare, kände jag att jag ville vara med igen. Plötsligt blev Odd Fellow intressant igen.

I kväll var det alltså föreläsning om champagne av Broder Ingemar Mårtensson i Odd Fellows fina lokaler. Efter föreläsningen av denna mycket kunniga champagnevirtous serverades det tre olika sorters champagne. Plötsligt och efter några minuter blev stämningen i salen mycket trevlig och uppsluppen.

Jag satt bredvid en kvinnlig lärare. Vi hade mycket att prata om eftersom jag har läst pedagogik. Dessutom har jag varit politiker i barn och ungdomsnämnden under en mandatperiod. Hennes man som är polis bröt in med sina goda idéer. Bland anat om mössans varande eller icke varande i klassrum.

ChampisDet blev en mycket intressant diskussion mellan zippandet på dryckerna. En kan säga att bubblorna öppnade mun och tunga.

Den högra flaskan på bilden var den fylligaste men också den dyraste.

Men herregud så gott det är med champagne å så gott det gör för kroppen.

Tror jag är en aning bubblig i knoppen.