Tio tips för succé, av Richard Branson

En av de mest givande delarna av framgång är att kunna dela det du har lärt dig för att försöka hjälpa andra. På den noten har jag dragit ihop en lista över mina 10 tips för företagare som sätter sig på egen resa i den underbara verksamheten. Hoppas du njuter av dem …

Richard B
Image by Owen Buggy

1. Följ dina drömmar
Du kommer att leva ett mycket bättre liv om du bara gör det och förföljer dina lustar. De människor som spenderar sin tid på att arbeta med saker de älskar är oftast de som njuter av livet mest. De är också de som vågade ta en risk och jaga sina drömmar.

2. Gör något bra
Om du inte gör en positiv skillnad mot andras liv, bör du inte vara i affärer. Företagen har ett ansvar att göra en skillnad i världen, för deras personal, sina kunder – alla.

3. Tro på dina idéer
Tro på dig själv och tro på dina affärsidéer kan göra skillnaden mellan framgång och misslyckande. Om du inte är stolt över din idé och tror på dina planer, varför skulle någon annan?

4. Att ha det kul
Roligt är en av de viktigaste och mest underskattade ingredienserna i alla framgångsrika satsningar. Om du inte har kul, så är det nog dags att prova något annat.
underskattning

5. Ge inte upp
På varje äventyr jag har varit på – om du vill skapa ett företag, flyga runt i världen i en ballong eller köra över havet i en båt – det har varit ögonblick när det enkla att göra skulle vara att ge upp. Genom att helt enkelt inte ge upp, borsta ner dig och försöka igen, blir du förvånad över vad du kan uppnå.

6. Fortsätt att ställa dig inför nya utmaningar
Om du inte skriver ner dina idéer kan de vara borta på morgonen. Skriv ner listor för att hålla reda på dina mål, och du kommer att bli förvånad över vilka utmaningar du kan övervinna.

7. Lär dig att delegera
Kunskapen om delegering är en av de viktigaste färdigheter som en entreprenör kan behärska. Om du hittar personer som kan ta upp uppgifter du inte är bra på, frigör du dig för att planera för framtiden. Det ger dig också tid att spendera med din familj och vänner, vilket är det viktigaste av allt.

8. Ta hand om ditt lag
Om din personal har det roligt och verkligen bryr sig om andra människor, kommer de att trivas mer och göra ett bättre jobb. Hitta personer som letar efter det bästa hos andra, beröm snarare än att kritisera, och älska vad de gör.

9. Gå dit ute och gör saker
Snarare än att sitta framför en skärm hela ditt liv, stäng av TV: n eller datorn och gå ut i världen. Det finns så många fascinerande människor att träffas, spännande äventyr att påbörja och belöna utmaningar att ta på att det inte finns någon tid att förlora.

10. När folk säger dåliga saker om dig, bevisa att de har fel
Vissa människor kommer att reagera på din framgång genom att försöka påvisa dina fel. Det bästa du kan göra är att inte bara ignorera dem, utan att visa att de har fel på varje enskilt sätt.

Engelsk originaltext här.