Besked som ingen vill ha

Jag var med fru och vänner på Rydö golfbana i går torsdag. När jag tar upp telefonen ur bagen ser jag att någon har sökt mig ett flertal gånger. Jag befinner mig i golfklubbens restaurang och äter, så jag väntar med att ringa tillbaka till jag har ätit färdigt.

Så när jag sitter med fru och vänner med kaffet så ringer telefonen igen. Det är Ulf som ringer. Han börjar lite försiktigt med att fråga vad jag gör. Jag berättar vad jag gör. Ulf säger då att han inte vill störa oss och han ringer senare.

Jag ber honom berätta vad som har hänt, för något är det, det hörs på Ulfs röst.

Det blir tyst en stund, sedan berättar Ulf med ansträngd röst att Lars Erik, hans far och min kusin, dött under förmiddagen. Han berättar händelseförloppet vilket skett ganska snabbt.
Alla upplivningsförsök som utfördes av tillkallad ambulanspersonal var resultatlösa.


Jag var och hälsade på Lars Erik för några månader sedan. Då bestämde vi att vi skulle ses i sommar för att klämma en bägare eller två. Nu blir det inte så under överskådlig tid. Så det besöket får bli mitt kära minne av Lars Erik.

Du lämnade oss alltför tidigt Lars Erik. Chocken och sorgen är svår. Ord är egentligen helt meningslösa och överflödiga. Vila i frid ”Dotta”.