Äntligen har jag kommit till skott

Jag skriver på olika historier, men har svårt att nå målet, att få det färdigskrivet. Jag har pratat med flera olika författare för att få råd om att få ändan ur vaggan. Det gemensamma rådet är att jag ska anmäla mig till en skrivarkurs.

Nu är jag äntligen anmäld till en skrivarkurs som går under fem veckor. Naturligtvis är kursen ingen fullkomlig kurs, men det är en god början. Kanske att denna skrivarkurs kan ge mig en spark i ändan så att jag kommer igång med mina historier ”Hon dog av lycka och ”En mobbads dagbok”.

Idag har jag ett 3/4 manus på ”Hon dog av lycka” och dagboksanteckningar under fem år när det gäller ”En mobbads dagbok”. ”Hon dog av lycka” behöver ha lite mer detaljer så att den väcker läsarens intresse.

Att skriva djupt, men ändå intressant och flytande är nog den svåraste delen. För jag vill inte lämna ifrån mig något skräp, eller något hastverk. För, då är det ingen som läser om mina två budskap.

”Hon dog av lycka” är ett rent politiskt budskap och ”En mobbads dagbok” är både ett politiskt och samhälleligt budskap. Den som väntar på något gott …..

Jan o Mac