Nytt diabetesbesked

Maria ringde från vårdcentralen och berättade att jag har diabetes i ett tidigt skede, vad hon nu menade med ett tidigt skede? Värdet på det senaste blodprovet visade 7,3.

diabetes-blood-sugar-diabetic-medicine-46173-large

Tanken är att jag ska börja äta piller mot sockersjukan. Jag avböjde med motiveringen att jag hellre lägger om kosten, än äter mer piller. Motiveringen godtogs av Maria.

Tid för nya prover är beställd. Tid för läkarbesök är beställd. Undrar om jag under kommande två veckor kan ändra min kost så att mitt blodvärde sjunker något.

Är det någon som fortfarande tvivlar på att ökningen av diabetes beror på kosten? Då är väl följande klara siffror bevis på att ”den moderna kosten” inverkar menligt på hälsan.

Diabetesepidemi1-800x370

Jag undrar när skolmedicinen tänker till och tänker rätt? Jag undrar när Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och andra aviga intressenter tänker till och tänker rätt.

Diabetes är en ”pandemi” av stora mått, för diabetes infekterar våra blodkärl. Vilket gör att blodkärlen slammar igen med plack. Följden blir amputation av extremiteter.

Socialstyrelsen om amputation av extremiteter.