Försök med ny livsstil

På grund av misstänkt diabetes har jag försiktigt börjat med en mer nyttig kost. Jag avstår frukosten och äter bara en lättare lunch. Idag bestod lunchen av skivad banan med 40 procentig grädde. Det är fantastiskt gott.

Till middag i kväll blev det stekt lövbiff med blomkål. Blomkålen kokas mjuk och stöts med potatisstöt. Jag blandar sedan i rejält med riktigt smör och 40 procentig grädde. Till detta dricker jag kranvatten.

Så klart att jag har ”surfat” runt på massor av kostsidor för att komma fram till en kost som passar mig. Resultatet kommer vid provtagning om en vecka.

Lövbiff
Bild: Jan Sjöberg

För en vecka sedan blev jag gratismedlem hos Kostdoktorn och får mejl varje dag med kostråd. Jag följer inte dessa råd slaviskt, men jag snappar åt mig idéer och förslag.

Jag söker även nyare modern hälsoforskning, vilken ligger långt från den så kallade forskning socialstyrelsen och läkemedelsverket rekommenderar.

Men jag förstår vad som ligger bakom dessa administrativa kolossers idéer. Pengar från läkemedelsföretagen så klart.