Visdomstand ett minne blott

Dag 1

Är nu hemma i hemmets lugna vrå. Det är meningen att ni ska tycka riktigt synd om mig nu. För jag har blivit något mindre vis än min tidigare enorma visdom. Jag har blivit av med ytterligare en visdomstand.

Sitter med filt kring benen och muddar kring handlederna. Kanske lite sårfeber redan? Smärtan talar om för mig att min kropp och speciellt underkäken är missnöjd med dagens behandling.

Nu har kroppen plötsligt fått jämnvikt, då den förra visdomstanden satt på vänster sida av mitt arma huvud.

IMG_0649

Dag 2

Jag har haft en snurrig natt. Vaknar med parotit (påssjuka)! Skojar. Svullnaden är betydande. Även käkstelheten är icke obetydlig. Smärtan är i avtagande, till nästan ingen alls.

Min opererande läkare anser att inskränkt gap är vanligt och att svullnaden kan tänkas öka till i morgon, men att jag ska ta något kallt från frysen i en kökshandduk 10 min på-10 min av för att eventuellt minska svullnaden.

Läkaren betonar vanligt näringsintag och vätska. Vilken sorts av vätska nämns ej. Jag tror att jag behåller denna opererande läkare.