Betala eller sluta spela

Jag läser en intressant insändare på sidan 18 i senaste utgåvan av Svensk Golf.

Det är en fundering om årsavgiften till golfklubben.

”När snön ligger djup på marken så kommer oftast fakturan med årsavgiften från golfklubben. Just då känns det väldigt avlägset med golf, vilket gör att jag funderar på om det verkligen är värt att fortsätta spela. Jag tycker att fler klubbar borde göra som gymmen och dra avgiften månadsvis med autogiro. För mig skulle det kännas mycket bättre att betala under månaderna jag spelar. Elisabeth, KIL.”

Naturligtvis är vi några som har funderat på det. Folk som jag pratar med har lagt över års, halvårs och kvartals-utgifter på månadsvis autogiro, för att sprida ut sina betalningar.

Månadsvis betalning av årsavgiften med autogiro kanske skulle kunna generera några nya klubbmedlemmar? Kanske även generera några återvändare?

En enkät till medlemmarna skulle kunna klargöra detta något ”ockulta fenomen”?

Kanske att Elisabeth och jag stökar till det, men det är en god tanke att tänka.

En rättmätig fråga är hur klubbar och banägare ställer sig till ett betalningssätt av årsavgiften med autogiro?

 

Så klar fick jag en kommentar av min golfvän Per Solnes på Facebook. Alltid på bettet. Det finns redan en metod att betala årsavgiften, men den är ganska dyr! Årsavgiften är 295 kr och månadsavgiften 29 kr.

card

Kravet för det betalningssättet är att din golfklubb har lagt upp årsavgiften på Min golf på golf.se, under ”Mina betalningar”. Då kan du betala golfklubbens årsavgift med ditt MoreGolf Mastercard. Ansökan om autogiro.

Du behöver så klart ett MoreGolf Mastercard. Ansökan om MoreGolf Mastercard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s