Om tappat fokus

Jag pratade om ”tappat fokus” i ett tidigare inlägg. Blogginlägg länkas automatiskt till min Facebook-sida. Strax fick jag en klok kommentar av Fredrik Wetterstrand.
Han skrev följande: ”Man tappar inte fokus. Man bara råkar rikta sitt fokus åt fel håll vid fel tillfälle.”.

Fokus
Bild: Hitta fokus i tre steg

Jag tror att många saker påverkar golfspelares fokus. Bland annat påverkas man av fysisk trötthet och vätskebrist. Jag påverkas även vid intag av föda efter nio hål. Mina ”misstag” brukar nämligen dyka upp något eller några hål efter ”pausen”. Dessa misstag varar då ett par tre hål, innan spelet stadgar sig igen.

Troligen tar transporten av föda genom kroppen kraft vid syresättning av blodet och av annan verksamhet i kroppen. Det vill säga förmågan till fokus på spelet. Trots att, eller på grund av att fokus på slaget eller putten, bara uppehåller hjärnan under ett fåtal sekunder. Troligen finns det svar på detta ”fenomen”. För – helt rätt är ju att fokus skiftar, när fokus behövs där och då.

Den som är intresserad kan läsa på Fredriks hemsida Golfutveckling.nu. Nyttig läsning för dig som är ett ”underbarn” – Ska du nå toppen är det bara träning som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s