Rigshospitalets diet

Jag har samlat på mig några obekväma kilon under vintern. För stort intag av energi och för litet uttag av detsamma. En vän som också hade samlat i ladorna, hittade ett dietrecept kallat Rigshospitalets diet. Man äter furstligt utan att känna hungrig. Så klart att jag ville testa detta.

kök

Principen utgår från ”stenåldersmat”. ”Människans förfäder har helt livnärt sig på jakt, fiske och insamling av vegetabilier såsom rotfrukter, frukt, bär och nötter under två miljoner år, vilket innefattar ett så stort antal generationer att vi har anpassats genetiskt till denna kost.

Det har inte varit möjligt för dessa våra förfäder att erhålla en kost som den hos dagens svenskar, vilka i genomsnitt får mer än 70 procent av sin dagliga energi från livsmedel som är nya för människan som art – mejeriprodukter, matfett, socker och spannmål.”.

Ps.
Jag har naturligtvis kollat upp om ”receptet” verkligen kommer från Rigshospitalet, men ej hittat något slikt. Skit samma! Det fungerar.
Ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s