Jag har blivit fri från diabetes

Jag har haft en far som åt sig fri från diabetes. Han hade 20 kilos övervikt. Min mor satte far på diet med fisk, kött och grönsaker.

Far gick ganska snabbt ner sina 20 kilo i vikt, blev samtidigt fri från sin sockersjuka (diabetes), sina sprutor och sina tabletter.

Våren 2018 kände jag en oförklarlig törst på morgnarna. Gammal medicinkunskap gav vid handen att jag hade drabbats av sockersjuka.
Ett besök hos diabetessköterskan på min vårdcentral visade att jag hade rätt. Jag hade dragit på mig diabetes.

Efter nya provtagningar och diskussioner med min diabetessköterska och min läkare, beslutades det att jag skulle prova Metformin Bluefish 500 mg. ”Som väl var” tyckte inte min mage speciellt mycket om denna medicin utan sparkade bakut så att säga.

Då bestämde jag mig för att ändra kosten. Det har gått ett halvår sedan förra provtagningen. För en vecka sedan togs nästa prov. Igår torsdag var jag hos min läkare och fick jag beskedet att jag var fri från min diabetes – sockersjuka. Det kändes befriande.

dr mosley

 

Dr Mosley (bilden) säger: ”Man kan äta sig fri från diabetes, så varför talar inte sjukvården om det för dig?”

Dr Mosleys slutsatser? Att rådet ”ät fettsnålt, träna mer” som man har gett är kontraproduktivt och till och med förvärrar problemet. Läkare är heller inte utbildade i kostens inverkan. Istället är de pressade att förskriva läkemedel.

Så vad föreslår dr Mosley då?
– Ät mer fett (som ägg, lax och olivolja), prova periodisk fasta… och inse att motion inte kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt.

Nu har jag och min arma kropp upplevt detta trolleri på nära håll. Jag försöker nu leva som jag lär.

Läs mer om Ät dig fri från diabetes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s