Några golfbanor i mitt huvud

Först lite klagan!
Det finns några golfbanor jag gärna undviker i Sverige och i andra länder. Främst på grund av att greenfeen är på tok för hög i förhållande till layout spelbarhet och annat.

Någon bana är alltför bred och därför ganska lättspelad och tråkig. Någon har så långt mellan utslagsplatserna att den därför blir tröttsam och tråkig. Någon har en kaffestuga efter nio hål och långt från klubbhuset. Kaffestugan är då oftast stängd på vardagar.

Nu bara positivt!
Det finns golfbanor som jag gärna spelar. Någon golfbana kan ha stora äldre träd runt tee, fairway och greener. Då känner jag mig liten och ödmjuk inför varje nytt hål. Växjö Gk var en sådan bana när jag spelade den för några år sedan. Den spelar jag gärna igen.

Naturligtvis är min hemmabana Ringenäs Gk en fantastisk golfbana, med en smått otroligt utsikt. Vi kan se havet på många av golfhålen. Utsikten är aldrig densamma beroende på väder och vind. Bilden härunder är från gul femmas fairwy.

ringenäs

När jag besöker en golfbana ska det vara en ny upplevelse varje gång. En av de mer spännande golfbanorna jag har besökt var Åda Gk. Vid vårt första besök där kom vi i husbil. Vi kom dit på kvällen. Det var beckmörkt när vi parkerade husbilen på den väl tilltagna parkeringen.

På morgonen blev vi väl välkomnade.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Förbi den välkomnande skylten skymtade vi det imponerande klubbhuset. Inomhus var det välplanerat. Så klart att vi struntade i husvagnsfrukosten och intog frukost från klubbhusets väl tilltagna frukostbuffés restaurang.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Efter frukosten och lite koll på omgivningarna var det vår tur att starta vår golfrunda. Många spännande hål. Inget hål likt det andra. Vi återkommer gärna till Åda Gk.

Jag ser fram mot ett fantastiskt golfår i år 2019. Förra året var det lite si och så med min golf på grund av en större operation. Förhoppningsvis blir det bättre golfspel i år. Några rundor med min klubbs H70-lag.

Kanske någon runda med Sveriges seniorlag? Det vore en riktig höjdare. Jag har även att tänka på SM för vänsterspelare upp på Ombergs Golf Resort. Den som lever får se.

Härunder några andra favoriter, utan inbördes ordning eller beundran:

Skogaby                                     Nissadalen
Saxnäs                                       Falkenberg
Enköping                                  Varberg Ö
Flädje                                         Rydö

Några favoriter bland utrikes belägna favoritgolfbanor:

Meloneras GC                           Le Golf National
Salobre S                                   The Eagles Golf Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s