Världshandicap kommer 2020

Golfens handicapsystem bygger på att varje spelare försöker uppnå lägsta möjliga resultat på varje enskilt hål i varje enskild handicaprond och att alla spelare registrerar så många handicapronder som möjligt.

En rond som inte spelas efter bästa förmåga ska heller inte registreras som handicaprond. Du som golfare, hemmaklubben och Svenska Golfförbundet (SGF) har ett gemensamt ansvar för att handicapsystemet fungerar.

Regelorganisationerna Royal & Ancient och USGA har tagit beslut om att införa en ny världshandicap. År 2020 ska över sex handicapsystem bli ett – World Handicap System. SGF:s sida om världshandicapsystemet kommer att uppdateras kontinuerligt.

Handicap

– Ett handicapsystem som gäller i hela världen är fantastiskt bra för spelet och speciellt för den resande golfaren. Grunden att världshandicapsystemet bygger på snittscorer kommer från det amerikanska systemet, men de flesta detaljer har man lärt från Europa, säger Birgitta Ljung.

Läs och bläddra själva här >>>

All om Regler & Handicap >>>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s