Ta hjälp av din mätare

Här följer ett gästinlägg av Diet Doctors gästskribent Tina Brus, till vardags diabetessjuksköterska på Vivalla vårdcentral, Örebro:

”Det finns så många dieter och så många olika budskap kring maten så det är svårt att veta hur man ska göra!”

En vanlig kommentar bland mina patienter och det är inte helt lätt att veta vad som är bäst – speciellt inte utanför LCHF-världen där lågkolhydratkost känns främmande och fettet fortfarande är den främsta matvaran du undviker. ”Det blir ju inget kvar att äta” är också en vanlig kommentar.

Mätare”Ta hjälp av din mätare” säger jag då! Den ljuger inte och du får kvitto direkt på om din strategi med maten fungerar.

Nya mätare med ”flash glucose monitoring system” är ett bra exempel på kraften i att kunna mäta sitt blodsocker för att motivera till förändring! Enkelt med ett svep och du har ditt blodsocker här och nu. Kexchokladen kom ifatt direkt! Du får en sensor på armen och genom att svepa med din telefon eller en mätare nån centimeter ifrån den får du direktrespons på vad du har valt att äta. Mätaren visar också vart ditt blodsocker är på väg med pilar upp eller ner vilket gör att du kan parera och planera ditt matintag, motion eller medicin.

Läs vidare här och ta del av intressanta tabeller >>>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s