Fattigdomen breder ut sig i Sverige

Jag läser information i svensk press och i utredningar från Universitet och Högskolor. Gemensam nämnare är att fattigdomen breder ut sig.

Gamling söker i soptunnor
Fattigdomen bland äldre och barn breder ut sig likt en präriebrand. Fattigdom är en av orsakerna till att människor dör en för tidig död. De äldre har inte råd att köpa mat eller hämta ut livsuppehållande mediciner. Fattigdomen gör att de äldre har så dåliga tänder att de inta kan tillgodogöra sig livsviktiga proteiner, eftersom de inte kan tugga med sina trasiga tänder.

Barnfattigdomen påverkar samhället på så sätt att småbrottsligheten ökar både bland invandrar- och svenska barn. En av anledningarna är avsaknad av mat. Föräldrarna har inte pengarna till hyra mat och mediciner. Barnen blir då lidande. Barnen söker då den enkla vägens boning, vilken är brottets boning. Naturligtvis får de då hjälp och stöd av de professionella brottslingarna.

Anledningen till ovan nämnda elände är naturligtvis dagens politiker. Tyvärr syns ingen skiljelinje mellan vänster- eller högerpolitik här. Vad vi kan se, är att de senare skattesänkningarna för de bäst bemedlade inte gör något positivt för Sverige. Dränaget av skattepengar till fina öar ute i världen, är knappast av godo för den svenska ekonomin.

Sverige är ett fattigt land, med en liten grupp oerhört rika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s