Tolv dagar med hälsomat

Nu är det sista dagen efter tolv dagars nyttig kost, med fisk, kyckling och kött. Oftast med färska grönsker. Ibland som idag med blomkålsmos blandat med brockoli. Med mycket riktigt smör och 40% grädde är det fantastiskt gott.
 
Jag startade dagen med en mugg kaffe. Frun lade till något att smaska på ibland. Till lunch åt vi omväxklande ägg med rivna mrötter, keso med mosad banan och ibland bara några skivor melon.
 
Om vi var hungriga eller sugna på något sött? Inte en endaste gång hade vi godis-, eller sockersug.
 
Frun vill nog återgå till potatis och sås, men jag kommer troligen att fortsätta på den inslagna vägen.
 
Jag visar ett litet smakprov på det vi åt. Först baconinlindad kyckling med färska grönsaker. Jag kryddade och stekte först kycklingfiléerna. Efter att ha fått en stekyta, lindade jag bacon om filéerna.
 
 
En anna rätt var ryggbiff med färska grönsaker. Jag kryddade och stekte köttskivorna. Sedan lade jag skivorna på ett rostfritt fat och täckte skivorna med aluminiumfolie. Skivorna fick gå in i ugnen på 175 grader under 30 minuter. Köttet blev mört utan att bli torrt.
 
 
Tredje rätten var åter baconinlindad kyckling. Fast denna gången med blomkåsmos. Blomkål och brockoli koktes till mjukhet. Sedan mosades allt med en vanlig potatisstöd. Jag använde riktligt med äkta smör och 40% grädde. Skillnade mellan första rätten och denna var kryddningen. Första rätten krydadse med salt och peppar. Denna rätt krydade jag med citronpeppar.
 
 
Till maten drack vi bara kolsyrat vatten. Så det nyligen inköpta flaket starköl fick vänta i förrådet.
Om det blev någon viktminskning? Jag tappade 3 kilo, medan frun tappade 2 kilo. Fördelen med denna kost är at jag sover som en stock hela nätterna uta att vakna mer än när det vid två tillfällen började åska. Då fick jag gå upp och dra ur några kontakter.
 
Frun uttryckte: ”Den som vill vara fin, får också lida pin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s