Den trötta sköldkörteln

Jag vill med detta inlägg väcka slumrande läkare och personer med följande symptom!

Symptom på trött sköldkörtel, vilket beskrivs i olika på visade avhandlingar (Internet), såsom: Trötthet och allmän olust – Torr hud – Frusenhet – Förstoppning – Viktökning – Tunt och torrt hår – Svullnad runt ögonen – Apati, depression, ineffektivitet – Nedsatta minnesfunktioner – Låg initiativförmåga – Heshet och djupare röst – Perifera svullnader – Långsam hjärtfunktion. Dålig sömn.

struma1Jag såg för ett tag sedan, ett intressant program om sköldkörteln (thyroidea) och övervikt. Man visade hur sköldkörteln påverkar ämnesomsättningen, både positivt som negativ.

En läkare (endokrinolog) påstod att man kan reglera sin vikt genom hormonbehandling. Han grundade sina åsikter på fenomenet att sköldkörteln förändras under människans utvecklingsstadier.

En ung människa har en ”normal” produktion av hormon, medan kraften och förmågan att producera hormon avtar under tidens gång. Därav att äldre har lägre ämnesomsättning med ökande vikt och som följd.

När sköldkörteln inte bildar tillräckligt med sköldkörtelhormon sjunker ämnesomsättningen och kroppen går på lågvarv. Man kan känna sig frusen, trög och nedstämd, håret blir sprött och man går oftast upp i vikt.

Dr Bjørn Solberg skriver bland annat följande: T3 (tyroxin) och T4 (trijodtyronin) reglerar metabolismen och har stor betydning for omsättningen både av kolhydrater, fett och proteiner – Tyroidea er viktig for kroppens värmeproduktion. – Mycket hormon i koppen ger värmekänsla – Samtidigt med den ökade metaboliske aktiviteten aktiveras också Na-K pumpen i cellmembranerna – Tyreoidea er viktig for normal växt och utveckling, också mental.

Ju mer jag läser om forskning kring denna så viktiga körtel, ju mer blir jag övertygad om dess viktiga funktion i överviktsprocessen.

Läkarkåren är överens om att sköldkörtel har med ämnesomsättningen att göra, men man vågar inte ta steget att reglera funktionen med medicinen Liothyronin.

Jag är övertygad om att vi som har pyknisk kroppsform och är lika ”breda och fylliga” som våra föräldrar och deras föräldrar, lider av underfunktion i sköldkörteln – hypotyreos. Man har i min släkt denna underfunktion smygande och får därför så småningom börja äta ett preparat kallat Levaxin.

Några läkare anser det vara bättre att använda en liten dos tyroxin för latent hypotyreos, medan andra tycker att man kan vänta och följa upp utvecklingen.

De flesta läkare är överens om att alla människor är olika i kroppens alla olika funktioner. Därför kan de medel och gränsvärden man stakar ut för gällande av olika organs funktion bara vara vägledande.

Vår läkarkår använder med stöd av den föråldrade (korrupta) socialstyrelsen sig av dessa gränsvärden som allmänt rådande gränser. Man vågar inom läkarkåren inte ta egna steg för att nå målet – fler friska människor.

Jag anser att läkarkåren skall lära sig tolka människan och människans olikheter och sedan behandla människan defekter efter dessa olikheter.

Men det blir naturligtvis jobbigt för läkarna. Man måste ju då ta bort alla schabloner, som finns i medicinens skrymslen och vrår – idag.

De Vårdlösa – Sköldkörtelförbundet

Din trötta sköldkörtel kan piggna till igen

Allt fler har problem med sköldkörteln

Lågt sköldkörtelhormon kan visa alzheimer

I en värld med sköldkörtelsjukdom

Lycka till med er kamp mot enkelspårigt fega läkare, ett trött läkemedelsverk och en ändå tröttare socialstyrelse. Det politiska och tandlösa IVO icke att förglömma.
Ha’ de gött folket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s