Alla talar samma språk

Jag har läst Martina Johansson bok om Keto. Jag läser framlidne Staffan Lindebergs böcker. Jag följer Diet DoctorAnnika DahlqvistAnn FernholmRobert LustigJason FungTim NoakesMarika SborosNina Teicholz med flera.

Alla är överens om att LCHF, Keto och palolotisk kost är det vi ska prata om och äta för att leva ett friskt liv. Och ett långt liv.

Paleolitisk kost handlar om hälsa inte om viktnedgång. Människans ursprungliga föda varierade – inom ramen för det som fanns att tillgå.

Vår nuvarande fysiologi är inte anpassad till kost som orsakar ålderssjukdomar. I välfärdssamhället blir nästan alla åderförkalkade med åldern. Djurförsök talar för att felaktig kost är en dominerande orsak.

Dagens fokusering på kaloriöverskott och fetma är alltför ensidig. Paleolitisk kost kan ge en lång rad av hälsofördelar, även för normalviktiga. Vid övergång till paleolitisk kost minskar energiintaget trots att mängden mat ökar.

Kalorirestriktion utan optimal näringskvalitet kan vara riskabel, därför bör människans ursprungliga föda vara rättesnöret.

Jag avslutar detta inlägg med dagens kvällsmat, som bestod av gravad lax, kokt ägg, lite färsk gurka och nyttiga såser. Kan ni tro att till denna mat dracks vitt vin. Huva.

Ha det gott denna höstliga fredagskväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s