Om landsdagar

Jag sitter och tittar på svt2. Teve 2 sänder direkt från Sverigedemokraternas landsdagar. Naturligtvis har jag följt de andra partiernas landsdagar och partimöten med.
 
 

Som en lite påminnelse visar jag på valsiffrorna från 2018 års val.

Arbetarpartiet Socialdemokraterna 28,26%
Nya Moderaterna 19,84%
Sverigedemokraterna 17,53%
Centerpartiet 8,61%
Vänsterpartiet 8,00%
Kristdemokraterna 6,32%
Liberalerna 5,49%
Miljöpartiet 4,41%.

Regeringen kunde tillträda först efter en 131 dagar lång förhandlingsperiod efter riksdagsvalet den 9 september 2018.
Förhandlingarna resulterade i januariavtalet som träffades mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna.

 
När jag tänker på svensk demokrati, och samtidigt tänker på hur 6,5 av 7,5 miljoner röstberättigade svenska medborgare valde, så förundras jag över dagens regeringssammansättning.

Enligt normal matematik, borde S, M och Sd sitta i en regering. Med 65,63% hade man haft majoritet och hade då kunnat driva Sverige mot ett stabilt Sverige.

Som Sverige fungerar idag med Miljöpartiet som ”styrande parti”, håller Sverige så sakteliga på att falla isär i fullständig misär. Den tidigare livaktiga landsbygden har fallit i glömska. Import av överförädlade och vådligt giftiga livsmedel översvämmar Sverige.

Dessutom har en vådlig import av ondsinta personer gjort tillvaron besvärlig för våra kvinnor och äldre medborgare. Jag är övertygad om att importen av intellektuellt dysfunktionella individer hade kunna undvikas i ett tidigt skede.

För att återgå till Sverigedemokraternas landsdagar, så är deras tankar och motioner betydligt mer humana och verklighetsnära gentemot svenska medborgare, jämfört med de andra partierna som jag tittat och lyssnat på.

Enkelt och krasst uttryckt påstår jag att övriga partier är otroligt populistiska på sina partimöten. Sverige har absolut ingen nytta av populism idag.
Sverige har bara nytta av verklighetsnära politiker. Politiker som ser den verkliga verklighet alla vi andra ser, och handlar därefter.

Så klart att Sverige har de politiker som politikerna själva valde. Med dagens valsystem med politiker på färdignumrerade valsedlar, får vi de politiker vi har idag.

Jag är idag fullständigt opolitisk och sympatiserar därför varken med Sd eller något annat politiskt parti. Idag ser jag bara realistiskt på vår samhälle.

Ett samhälle som har oerhört grava sociala problem, med parallella samhällen och våldsam brottslighet.

Fortfarande lever jag på hoppet om ett mer humant samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s